Iisalmen kaupunki

Nuorten Judon SM Iisalmessa

Iisalmessa lähin liikuntapaikka alkaa koti-ovelta

Liikuntahalli on puitteiltaan erinomaisessa kunnossa vastaanottamaan 9.-10.2.2019 nuoret judokat kamppailemaan judon SM-mitaleista.

Iisalmen kaupunki tarjoaa asukkailleen ja lähikuntien vieraille loistavat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa eri muodoissa. Iisalmi sijaitsee vesistöjen ympäröimänä. Rannat tarjoavat loistavan mahdollisuuden erilaisille liikuntaväylille niin kesällä kuin talvellakin. Erilaiset piha- ja puistoalueet ovat kaikkien käytettävissä. Kun avaat oven ulos, isoin ja edullisin liikuntatila on käytössäsi.

SM-kisojen pitopaikka liikuntahalli sijaitsee lähellä Iisalmen ydinkeskustaa Kankaan liikuntapuistossa. Alueesta on muodostunut Iisalmen liikuntapaikkojen keskittymä, joka on kaikkien iisalmelaisten käytössä. Kankaan Liikuntapuistoa käyttävät lukuisat järjestöt ja yksityishenkilöt. Kävijöitä on arvioitu olevan vuodessa n. 500 000.

Kankaan uusittu yleissuunnitelma valmistui vuonna 2010 yhteistyössä alueen käyttäjien ja lähiasukkaiden kanssa. Yleissuunnitelman mukaistesti tavoitteena on ollut alueen ulkoliikuntapaikkojen kunnostaminen ja monipuolistaminen, alueen yleisilmeen ja viihtyvyyden parantaminen ja liikuntapuiston vetovoimaisuuden kehittäminen koko Ylä-Savon liikuntakeskukseksi. Aluetta on ns. ”uudisrakennettu” useamman vuoden ajan nykyiseen muotoonsa. Kankaan Liikuntapuiston alueella toimivat uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, tekojää, Liikuntakeskus Liikkeen keila- ja kuntokeskus, parkouralue, kuntopolku/hiihtolatu sekä täysimittainen tekonurmikenttä. Suunnitelmassa on huomioitu myös laajennusvaraukset uimahallille sekä harjoitusjäähallille. Uuden uimahallin rakentamisesta (13,5 milj.) on jo päätökset tehty ja rakentamaan päästään vuonna 2020.

Kaupungin rooli on luoda olosuhteet, jossa järjestöt voivat harjoittaa toimintaansa ja järjestää tapahtumia. Vuodesta 2016 lähtien Iisalmi on saanutkin isännöitäväkseen eri lajien SM-kilpailuja. Judon nuorten SM-kilpailujen lisäksi vuonna 2019 Iisalmessa pidetään hiihtosuunnistuksen ja potkunyrkkeilyn SM-kilpailut.


Tervetuloa Iisalmeen ja HAJIME !

Pekka Partanen
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja